Login

Signup

Lijep i funkcionalan osmijeh postiže se tijekom rasta zubi
jednostavnim vježbama i intervencijama koje ne uključuju nošenje kompleksnih aparatića.

40% djece
po završetku osnovne škole ima problem nepravilne posture.

Inicijalno

SKENIRANJE

U prvom susretu s djetetom dajemo sliku stanja vezana za sva tri aspekta DENTALNI-PSIHOLOŠKI-KINEZIOLOŠKI STATUS. Skening izvještaj odgovara na pitanja:
- je li djetetu potrebna ortodontska intervencija i kakva,
- kako se osjeća sa sobom i u kontaktu s drugima,
- kakav mu je posturalni i motorički status.

Skeniranje zaokružujemo izvještajem i preporukama za daljnje aktivnosti, grupnog ili individualnog tipa.
Godišnja članarina u udruzi uključuje inicijalno skeniranje.

  Ciklus

  RADIONICA

  CIKLUS RADIONICA za djecu kojima je potrebna podrška u daljnjem razvoju sva tri aspekta sastoji se od 5 radionica, a svaka pojedinačna bavi se bitnim pitanjima iz sva tri djela. Ovakav način rada djeci je zanimljiv i dinamičan te lakše uvježbavaju navike i vještine za koje ne pronalaze motivaciju kada ih rade sami ili s roditeljima kod kuće.
  Na radionicama djecu učimo:
  * pravilnom disanju, gutanju i vježbama mišića lica kako bi stvorili dobre uvjete za pozicioniranje zubi i ljepši osmijeh,
  * kako prihvatiti sebe, svoje osjećaje i izraziti se bez srama, grižnje savjesti ili pritiska očekivanja drugih,
  * kako uvažiti tuđe perspektive i važnost empatije,
  * pravilnom držanju, osvještavanju ispravnih svakodnevnih pokreta i razvoju fine motorike.
  Spomenute vještine usvojene u ranoj dobi, ostaju djeci kao dugoročna dobrobit.

  Stomatološki dio:
  Ciklus počinjemo različitim vježbama disanja, koje su iznimno važne. Kod disanja nije bitno samo ono kako se često kaže “dah jednako život”. Osvještavanjem daha i disanja usklađujemo strukture lica, čeljusti i zubi, razrješavamo ih napetosti koje se u njih ugrade dok rastu i razvijaju se uslijed različitih fizičkih i emocionalnih stresova koje nam život nesebično nudi. Slijede vježbe koordinacije i snage za mišiće jezika, lica, obraza i usne. U tijeku ovih vježbi raste i svjesnost o strukturama lica i njihovo prihvaćanje što nas vodi u vezu sa slijedećim djelom našeg programa a to je prihvaćanje sebe.

  Psihološki dio:
  Djeca istražuju sebe, uče prepoznati kako se osjećaju i što žele te još važnije da dopuste sebi da to izraze i žive bez srama, grižnje savjesti i pritiska zbog raznih očekivanja okoline. Uče o važnosti tuđih perspektiva i kako ih razumjeti, uz pomoć raznih tehnika aktivnog slušanja, igranja uloga, arta. Izražavanjem sebe i prihvaćanjem drugog stječu se vještine aktivnog i konstruktivnog upravljanja konfliktom.

  Kineziološki dio:
  provedba kinezioloških sadržaja kroz igru i zabavu koji se odnose na motorički razvoj djece, razvoj fine motorike šake i pravilne posture. Usvajanje svakodnevnih pravilnih položaja tijela u kretanju, stajanju i sjedenju. SCHROT metoda za ispravljanje loše posture. Specifične vježbe i korektivne tehnike disanja.

   Individualni

   TRETMAN

   Individualni rad namijenjen je djeci kojima je potrebna dodatna podrška na jednom ili više aspekata razvoja. Odvija se između djeteta, roditelja i terapeuta te je potpuno prilagođen specifičnostima i potrebama pojedinog djeteta. Dinamika i trajanje dogovara se sa pojedinim stručnjakom.